Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK r.y. on maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien etujärjestö. MTK ja valtaosa sen jäsenliitoista ja yhdistyksistä viettää 100-vuotisjuhliaan vuonna 2017. Näin tekee myös MTK-Joutsa, jonka 100-vuotisjuhlat järjestetään 25.11. Lamminmäen tiloilla.

Sadan vuoden aikana maailma on muuttunut täysin erilaiseksi. Kuitenkin alkuperäiset MTK:n perustajat osasivat tuolloin vuonna 1917 muotoilla sääntönsä aikaa kestäviksi. Sääntöjen mukaan tuottajajärjestön tuli nimittäin: ”valvoa maataloustuottajain etuja yhteiskuntataloudellisella ja kunnallisella alalla, sovitella maataloudessa sattuvia työriitoja sekä edistää sellaisten parannusten aikaansaamista maataloustyöväen oloihin, että se tuntee elinehtonsa turvatuksi ja viihtyy ammatissaan”.

Lue lisää viikon 47 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä