– Luhanka ei käy kuntalaisen kukkarolla liian raskaalla kädellä. Alhainen verotus on Luhangassa asuvalle etu verrattuna naapurikuntiin, kertoi kunnanjohtaja Reijo Urtti yhteenvedossaan Luhangan budjetista.

Luhanka jatkaa linjaansa maltillisena verottajana. Vuoden 2018 tuloveroprosentiksi vahvistettiin torstain valtuuston kokouksessa 18,50. Laskennallisesti kunnallisvero tuottaa 8.650.000 seuraavana vuonna. Näin alhaalla veroprosentti on ollut vuodesta 2016.

Kiinteistöveroissa mennään viime vuoden kaavalla, paitsi voimalaitosten kohdalla. Kiinteistöverolain muuttamisen ansiosta Latamäen tuulivoimapuistolle voitiin nyt lätkäistä veroprosentiksi 3.10. Urtin aikaisemman arvion mukaan kunnalle kertyy tuulivoimapuistosta noin 50.000–60.000 euron vuosittaiset kiinteistöverotulot. Kaikkinensa verotulot kasvavat 2,6 prosenttia viimeisimpään tilinpäätökseen verraten.

Luhangan valtuusto äänesti torstain kokouksessaan Suomen Kuntaliiton valtuuskunnan suljetussa suhteellisessa listavaalissa. Rakennustarkastaja Risto Salonen (kuvassa) keräsi äänet kulhoon.

Lue lisää viikon 47 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä