Joutsan nuorisovaltuuston uusi puheenjohtaja, 16-vuotias Katri Kuitunen (kuvassa oik.) on pestistään innoissaan. Lukion ensimmäistä luokkaa käyvä Kuitunen iloitsee siitäkin, että hiljattain valittuun, yläkoululaisista ja lukiolaisista koostuvaan 14 hengen nuorisovaltuustoon eli nuvaan saatiin paljon eri-ikäisiä nuoria ja nimenomaan uusiakin kasvoja.

– Tämä on hyvä, kun uudistuu vähän porukka. Ollaan nyt jo saatu uusia ideoita. Hyvällä nuvalla päästään tähän kauteen ja jatkamaan eteenpäin, kolme vuotta nuvassa toiminut, mutta nyt ensimmäistä kertaa sen puheenjohtajaksi valittu Kuitunen kokee.

Nuorisovaltuuston edustajaksi Joutsan kunnanvaltuuston kokouksiin valittu Kuitunen sekä ensimmäisen kauden nuvalainen, 15-vuotias Chrisse Törnvall uskovat, että nuorten mielipide myös huomioidaan kokouksissa, varsinkin lautakuntien kokoontuessa.

Lue lisää viikon 46 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä