Joutsansalmeen syöksynyt elintarvikerekka nostettiin sunnuntaina ylös vetisestä haudastaan. Operaatio oli nostajilleen arvattua haastavampi, ja aamulla kello kahdeksan aloitettu työ kesti käytännössä kellon ympäri. Nostamisen katsottiin olevan päätöksessä vasta noin kello 20.00 ja tie avattiin noin kello yhdeksän pintaan illalla. Valtatie myös vaurioitui pahoin nostokohdan paikalta.

Nostamiseen käytetty kalusto vaati käytännössä valtatien sulkemisen kaikelta liikenteeltä. Alkuvaiheessa paikan ohi päästettiin toisen kaistan kautta liikennettä, mutta kun noston valmistelut olivat päättyneet, liikenne ohjattiin kiertotielle.

Nosto-operaatiota seurattiin Joutsansalmen rannalta, pääosin uimalasta ja Huttulan laiturin suunnalta tarkoin.

Katso videopätkä rekan nostoa seuraavista kansalaisista:

Lue lisää viikon 42 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä