Sunnuntaina 15.10.2017 kello 8.00 alkaa Nelostiellä Joutsan taajaman eteläpuolella olevalla Joutsansalmen sillalla viime maanantaina järveen suistuneen raskaan ajoneuvoyhdistelmän noston valmistelu kahdella nosturiautolla. Tiellä on käytössä yksi ajokaista poliisin ohjatessa liikennettä.

Varsinainen nosto alkaa noin kello 10.00 jolloin tie tullaan sulkemaan kokonaan useamman tunnin ajaksi.

Poliisi ohjaa henkilöajoneuvoliikenteen kulkemaan nostopaikan ohitse Jousitien kevyen liikenteen sillan kautta. Raskaat ajoneuvot eivät mahdu kevyen liikenteen sillalle.

Raskaat ajoneuvot voivat ohittaa nostopaikan seuraavasti: Etelän suunnasta tultaessa noin 5 kilometriä Hartolasta pohjoiseen Nelostieltä kääntyy Ruskealan kohdalla kulkusuunnassa vasempaan tie numero 6134, joka johtaa tielle 610. Tie 610 johtaa takaisin Nelostielle Joutsan pohjoispuolella. Sama reitti toimii käänteisesti pohjoisesta tultaessa. Kiertotien pituus on noin 50 kilometriä.

Toinen vaihtoehto on jäädä odottamaan tien avautumista. Tuolloin ei ole syytä ajaa ajoneuvoa nostopaikan läheisyyteen, vaan jäädä odottamaan muutaman kilometrin etäisyydellä oleville huoltamoille tai levähdyspaikoille.