Karjalaiset juuret yhdistävät ihmisiä sukupolvien yli. Tämä nähtiin jälleen sunnuntaina, kun Vuoksenranta-seura järjesti perinnepäivät Joutsassa Lamminmäen tiloilla. Perinnepäivät järjestettiin nyt ensi kertaa tällä paikkakunnalla.  Päävastuun organisoinnista kantoivat seuran hallituksen jäsen Liisa Röksä (kuvassa vas.) ja puheenjohtaja Päivi Virolainen.

Vuosikokousasioiden lisäksi puhuttiin sukututkimuksesta. Erkki Kiuru kertoi vuoksenrantalaisten sukujuurista ja dna-tutkimuksen hyödyntämisestä siinä.

Vuoksenranta-seurassa on tänä päivänä 330 jäsentä. Vuonna 1939 tässä Viipurin lähellä sijainneessa pitäjässä oli lähes 4.000 asukasta, mutta evakkotaipaleet hajottivat väen muualle Suomeen. Jatkosodan jälkeen vuoksenrantalaisten pääsijoituskuntina olivat Asikkala, Hartola, Sysmä, Joutsa ja Pertunmaa sekä Luhanka.

Lue lisää viikon 40 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä