Leivonmäkiset Jukolan Juusto Oy ja Karoliinan kestikievari on valittu Keski-Suomen maakunnan maistuvimmiksi yrityksiksi. Keski-Suomen maaseutugaalassa viime perjantaina julkistetun valinnan teki asiantuntijaraati, mutta ehdotukset, joiden pohjalta valinta tehtiin, tulivat yleisöltä.

Kesän aikana yleisöllä oli mahdollisuus ehdottaa maakunnan maistuvimmaksi yritykseksi kylien ja kuntien maistuvimpia ruokayrityksiä, tuottajia, jalostajia, ruokapalveluyrityksiä ja muita ruokaelämyksiä tarjoavia toimijoita. Jukolan Juuston ja Karoliinan kestikievarin valinnan perusteeksi raati katsoi, että yritykset ovat rakentaneet yhdessä hienot paikallisuutta esille tuovat puitteet.

Juuri se, että valintaehdotukset tulivat alun perin niin sanotusti kansalta eli asiakkailta, tuo Jukolan Juuston juustomestari Markku Liiaksen (vas.) sekä Karoliinan kahvimyllyn yrittäjä Pirjo Soilun mukaan tunnustukseen erityistä lisäarvoa.

Lue lisää viikon 37 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä