Syksyn viimeiset kuntorastit järjestetään 13.9. Mahajärven maastoissa Pappisissa. Samalla näissä Itä-Päijänteen Rastin pitämissä suunnistuskisoissa ratkaistaan kunnanmestaruudet.

Mahajärven alue on suunnistajille ainakin kilpailumielessä uusi tuttavuus. Alueelle tehty suunnistuskartta on aivan uusi, ja tätä kisaa varten tehty.

Kisan järjestäjänä toimii Mikko Hännikäinen (kuvassa oik.) ja ratamestarina Arto Vainiomäki. Kaikille Hännikäisen kesämökillä käyneille ainakin lähtöpaikka on tuttu, sillä startti tapahtuu kesäasunnon pihasta.

Vaikeusasteeltaan Mahajärven kisa on sen tekijöiden mukaan keskimääräinen. Kuntorasteille odotetaan noin 30 suunnistajaa.

– Reitti kiertää tämän järven. Fyysisesti riittävän haastava, ja reittihän lähtee heti mäkeen tästä lähdöstä, viittaa Hännikäinen. Kisan pituus on suurin piirtein kuusi kilometriä, ja rasteja sille sijoitetaan kymmenestä viiteentoista. Haastatteluhetkellä aivan tarkat määreet eivät vielä olleet selvillä, sillä suunnistuskartta oli miehillä vielä viimeistelyvaiheessa.

Lue lisää viikon 36 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä