Luhangassa vietettiin viime perjantaina uuden koulun vihkiäisiä. Virallisen vihkimisen sijaan koulu otettiin käyttöön koululaisille tutun Seikkailujen lukukirjan sanoin, jotka kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuomo Kärnä (kesk.) luki yleisössä olleille kutsuvieraille ja koulun väelle.

Itsekin Tammijärvellä aikanaan opintien aloittanut Kärnä kertasi uuden koulurakennuksen valmistumisen taustoja ja totesi menneen kouluverkkotarkastelun herättäneen kuntalaisissa erilaisia tuntemuksia, kun pohdittiin, kumpi silloisista opinahjoista lakkautetaan, remontoidaanko Tammijärven koulu vai rakennetaanko kokonaan uusi koulu.

Hän myös muistutti, että vaikka käytännön tasolla opetus lakkautettiin kirkonkylältä, henkisesti lakkautettiin kuitenkin kaksi koulua, joiden tilalla on nyt Luhangan koulu.

Vihkiäisissä esiintyivät luonnollisesti myös koululaiset (kuvassa).

Lue lisää viikon 36 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä