Etelä-Suomen hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Hannu Rantala tulee Joutsaan raveihin joka vuosi. Hän tietää, mikä on paikallisravien ainutlaatuisen tunnelman salaisuus:

– Se on se ravimakkara, kuppi kahvia, ja tutut hevoset ja ihmiset!

Myös urheilullisesti korkeatasoinen kilvanajo ilahdutti Joutsan raviradalla lauantaina. Päivän seitsemään lähtöön osallistui 50 valjakkoa, joiden joukossa oli useita tulevaisuudenlupauksia ja valtakunnallisesti tunnettuja nimiä. Katsojia seutukunnan hevosväen vuotuinen voimainponnistus keräsi kuutisensataa.

Kuvassa savenaholaisen Markku Koiviston Jamie Point ohjaksissaan Sami Fredin ja luhankalaisen omistajansa Niko Huuskolan ajama Ahasveros ottivat mittaa toisistaan lämminveristen päälähdössä. Tulokseksi saatiin toinen ja kolmas sija. Voittajaksi loimitettiin Pekka Vehviläisen ohjastama Rödberg. Kuva: Pauliina Raento.

Lue lisää viikon 34 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä