Luhangan koulunkäynnin historiassa käännetään tänään uusi lehti, kun Tammijärvellä otetaan käyttöön entisen Tammijärven koulun vastavalmistunut laajennusosa. Uuden lukuvuoden käynnistymisen myötä koulun entinen nimikin jää historiaan ja vastedes oppilaat käyvät Luhangan koulua.

Laajennusosan rakentaminen aloitettiin viime syksynä ja valmis koulurakennus luovutettiin kunnalle viime viikon tiistaina. Uusiin puitteisiin pääsystä ollaan koulussa johtajaopettaja Leila Qvist-Petterssonin mukaan niin haltioissaan, että siellä kuljetaan kuvainnollisesti 30 senttimetriä maanpinnan yläpuolella.

– Me ollaan aivan semmoisessa erityisessä asemassa, mihin ei monikaan pääse, että saadaan näin upeassa uudessa koulurakennuksessa aloittaa koulunkäynti, Qvist-Pettersson iloitsee.

Uusiin tiloihin pääsyä on odottanut johtajaopettajan mukaan koko koulun väki. Esimakua tulevasta nämä saivat, kun rakennusurakasta vastannut Insinöörityö Hentinen järjesti kaksi tutustumiskierrosta rakennustyömaalla. Ensimmäisen kevättalvella ja toisen ennen kesää.

Lue lisää viikon 32 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä