Ravustuskausi alkaa perjantaina 21.7. kello 12. Luonnonvarakeskuksen (Luken) mukaan kesän rapusaaliista odotetaan hyvää, sillä viime kaudelta vesiin jäi tavanomaista runsaammin pyyntikokoisia sekä tänä kesänä saaliskokoon kasvavia rapuja. Parhaat saaliit saadaan viileän alkukesän vuoksi tavanomaista myöhemmin.

Koeravustuksissa Päijänteellä todettiin täplärapujen mädinkehityksen olevan pari viikkoa jäljessä. Luken, Itä-Suomen yliopiston ja Kalatalouden Keskusliiton rapuasiantuntijat arvioivat, että parhaat rapusaaliit saadaan tänä kesänä noin kaksi viikkoa tavanomaista myöhemmin. Naaraita saadaan runsaasti vasta elokuun puolella niiden vaihdettua kuorensa. Naaraat vaihtavat kuorensa, kunhan poikaset ovat ensin kuoriutuneet ja lähteneet pyrstön alta.

Lue lisää viikon 29 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä