Keski-Suomen seututerveyskeskus on ottanut käyttöön liikuteltavan suun terveydenhuollon hoitoyksikön, jonka avulla palvelut tuodaan lähelle asiakasta. Pop up -hoitoyksikkö otettiin ensimmäisenä kokeiluun Toivakassa viime vuonna, ja nyt yksikkö nähtiin lainassa Joutsassa viime viikolla. Asiakkaita otettiin vastaan Kuntalassa sijaitsevan Hyvinvointituvan tiloissa.

Nimensä mukaisesti pop up -yksikön saa tarvittaessa koottua helposti kasaan ja vietyä mihin tahansa vapaaseen tilaan tai tapahtumaan, vaikka vain väliaikaisesti. Liikuteltava Smart-port -niminen hoitoyksikkö sisältää kokoon taittuvan potilastuolin, kirkasvaloisen kohdevalaisimen, nesteiden imulaitteen sekä erillisiä pienempiä tarvikkeita.

Netta Metsänen (kuvassa vas.) oli ensimmäinen asiakas, kun seututerveyskeskuksen pop up -hammashoitola avasi päiväksi ovensa Kuntalassa Hyvinvointituvan tiloissa. Suuhygienisti Saana Kaisanlahti pitää laitteistoa kätevänä, sillä se voidaan siirtää sinne missä isompi ryhmä asiakkaita on.

Lue lisää viikon 28 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä