Tammijärven Marttayhdistys vietti viime sunnuntaina satavuotisjuhlaa. Marttatoiminta Luhangassa aloitettiin lähes päivälleen sata vuotta aiemmin ja sen tarkoituksena oli kehittää äitejä ja tyttäriä ruoanlaitossa, käsitöissä ja muussa kodinhoitoon liittyvässä.

Merkkipäivää vietettiin näyttävästi lähes koko sunnuntaipäivän kestävin menoin. Päivä aloitettiin kunniakäynnillä Luhankaan haudattujen entisten puheenjohtajien haudoille ja sen jälkeen väki kokoontui jumalanpalvelukseen kesäkirkkoon.

Varsinainen satavuotisjuhla aloitettiin Tammisuojassa lounaan ja Marttalaulun merkeissä. Tammijärven Marttayhdistyksen puheenjohtaja Hannele Valvanne johdatti avaussanoissaan kuulijat sata vuotta taaksepäin aikaan, jolloin paikkakunnan valveutuneet naiset kokoontuivat kylän nuorisoseurantalolle perustamaan marttayhdistystä.

Juhlassa muistettiin huomionosoituksin pitkäaikaisia marttoja. Heistä paikalla olivat Marja-Leena Vuori (kuvassa 2.vas.), Annevi Pietilä ja Pirkko Hietanen. Vasemmalla sihteeri Pirjo Lehtinen.

Lue lisää viikon 25 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä