Ennakkoarvioista poiketen Luhangan valtuusto sai luottamushenkilövalinnat tehtyä viime torstain kokouksessaan ripeästi ja ilman äänestyksiä. Ennakkoon arvioitiin, että ainakin joistakin paikoista jouduttaisiin äänestämään. Sovun löytymistä saattoi edesauttaa se, että perussuomalaisten ainoa valtuutettu Ari Ikonen ilmoitti siirtyvänsä keskustan valtuustoryhmän jäseneksi. Näin keskustalla on Luhangan valtuustossa kahdeksan paikkaa 15:sta eli yksinkertainen enemmistö. Kokoomuksella on viisi valtuutettua ja demareilla kaksi.

Kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi valittiin keskustan viimeisen valtuustopaikan arvonnan perusteella saanut Martti Viinikainen (kuvassa oik.). Kunnanhallituksen johdossa puolestaan jatkaa keskustan ja koko Luhangan vaalien ääniharava Tuomo Kärnä.

Kuvassa Viinikaisen vieressä kunnanjohtaja Reijo Urtti.

Lue lisää viikon 24 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä