Joutsan Uimaniemellä kulotettiin viime keskiviikkona neljän hehtaarin alalta metsää. Paikalla operoi vajaan parinkymmenen hengen kulotusporukka, jossa oli metsänomistaja Jere Rossin lisäksi Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon miehiä, talkoolaisia sekä Etelä-Savon pelastuslaitoksen vapaapalokuntalaisia sammutusyksikön kanssa.

Pääorganisaattorina toimi kokenut kulottaja, Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon Pertunmaan toimiston metsäasiantuntija Veikko Halmesaari. Kulotukseen osallistunut mhy:n Joutsan toimiston metsäasiantuntija Kari Paaso  (kuvassa sytyttämässä kulotusta) kertoi jälkeenpäin Joutsan Seudulle toimenpiteen sujuneen mallikkaasti.

– Iltapäivällä kolmelta laitettiin tuli ja yhdeksään mennessä romppeet kerättiin pois. Jälkivartiointi jää tietysti maanomistajan vastuulle, Paaso totesi torstaina.

Katso videopätkä kulotuksesta:

Lue lisää viikon 24 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä