Joutsan Yhtenäiskoulun keittiö juhlistaa Suomen 100-vuotisjuhlavuotta kuukausittain. Esiin nostetaan perinteisiä makuja ELO-säätiön, MTK:n ja maa- ja metsätalousministeriön järjestämän kansallisruoka-äänestyksen tuloksen pohjalta.

“Vuoden 2016 loppupuolella Joutsan kunnassa haettiin tapoja, miten juhlistaa Suomen itsenäisyyden juhlavuotta. Tästä heräsi ajatus myös ruokapalveluissa olla juhlavuodessa mukana. Lisäksi koulun puolelta tuli toive nostaa esiin perinteisiä suomalaisia makuja. Tammikuussa 2017 julkaistiin kansallisruokaäänestyksen tulokset ja samalla nimettiin vuoden jokaiselle kuukaudelle kansallisruoka. Tulosta mukaillen on alkuvuodesta nautittu pullaa, hernekeittoa, ruisleipää ja mämmiä. Toukokuun nimikkoruokana tarjoillaan kalakeittoa. Keittiön valmistamaa ruokaa syödään Kouluravintola Jousessa, Kurkiauran koululla, päiväkoti Koivukummussa sekä ryhmäperhepäivähoitopaikoissa”, kirjoittaa ravitsemistyöntekijä  ja ravitsemusjohtamisen opiskelija Anna-Mari Lahtinen Joutsan Seudussa.

Mämmi ei ole Anna Niemen (kuvassa vas.) suosikkiruoka. Nea Vilen ja Eetu Pura kertoivat syövänsä mämmiä myös kotona.

Lue lisää viikon 17 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä