Torstaina kello 14.45 tapahtui Nelostien ja Pertunmaantien risteyksessä kolari, jossa oli osallisena kolme autoa. Kaksi autoista tuli pohjoisen suunnasta, ja niistä etummainen aikoi kääntyä vasemmalle kohti Pertunmaata. Sen takaa tullut auto ei ehtinyt hiljentää, vaan törmäsi kääntyvän auton perän vasempaan kulmaan.

Tästä perään ajanut ajoneuvo sinkoutui ajosuunnassaan vasemmalle vastaantulijoiden kaistalle. Tässä vaiheessa tilanteeseen joutui puolestaan etelän suunnasta tullut henkilöauto, ja tuloksena oli paha nokkakolari. Romuttuneista autoista vietiin yhteensä kolme henkeä keskussairaalaan Jyväskylään.

Kolariin liittyi myös toinen sivujuonne, joka ratkesi vasta maanantaina. Etelän suunnasta tulleessa autossa oli nimittäin kaksi koiraa, joista musta lapinkoiran näköinen Kontio-niminen lähti karkuteille. Koiran etsintä aiheutti eräänlaisen some-ilmiön, sillä facebookissa jaettiin laajasti sen tuntomerkkejä ja havaintoja lemmikin liikkumisesta.

Paikalliset osallistuivat myös ahkerasti sen etsintöihin. Yhdeksänvuotias Kontio nähtiin muun muassa Abc-aseman pihassa, mutta kiinni se antautui vasta maanantaina Savontieltä. Koira oli löydettäessä hyväkuntoinen.

Lue lisää viikon 16 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä