Joutsan kirkonkylän eli virallisesti Jousan kylän historian kerääminen etenee. Viime lauantaina toistakymmentä jousalaista kokoontui Joutsan työväentalolle tunnistamaan vanhoja valokuvia ja tuomaan omia kuviaan historiaprojektin käyttöön.

Historiaa kerätään Joutsan Kotiseutuyhdistyksen historiapiirin ja Jousan kylän tarinat talteen -hankkeen voimin. Lopputulemana hankkeesta pitäisi reilun parin vuoden sisällä syntyä Jousan kylän historiateos tai jopa kaksi teosta.

– Mahdollista on, että julkaisemme erikseen kirjan Jousan kylän maatalojen historiasta ja erikseen kirjan kirkonkylän muusta historiasta, pohtii Arto Hölttä historiapiiristä.

Jousan kylän historiakirjaan liittyvistä kuvista toivotaan yleisöltä tietoja muun muassa kuvissa esiintyvistä henkilöistä. Oheisessa kuvassa pikkulottia Joutsassa vuonna 1938. Tietoja kuvista voi ilmoittaa Joutsan Seutuun Markku Parkkoselle: p. 0201 876 102 tai markku.parkkonen@joutsanseutu.fi. (Kuva: Tapio ja Rauni Ruohtulan kotiarkisto).

Lue lisää viikon 10 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä