Yhtenäiskoulun StarT-messuilla viime viikon keskiviikkona puhunut Visa-Matti Kuitunen kannusti kuulijoitaan rohkeasti yrittäjiksi. Mies itse kun jäi oppisopimuksella aikanaan peruskoulun jälkeen vanhempiensa yritykseen ja aloitti valmistuttuaan heti yrittäjänä. Nyt yrittäjänä on vierähtänyt jo kuusi vuotta. Tänä päivänä Kuitunen pyörittää niin Lamminmäen tilaa, Aattoa ja Elliä kuin ravintola Kellaria.

– Mukavaa on ollut, ja helppoakin vielä, nauratti Kuitunen kuulijoitaan.

 

Oppilaat olivat koostaneet niin sanottuun lukion liikuntasaliin, siis nykyiseen yhtenäiskoulun saliin aidon messuosaston. Esillä oli paikallisia yrityksiä, joiden messuosastot olivat oppilaiden rakentamia. Myös jokunen yhdistyskin oli esillä, samoin oppilaiden itse kehittämiä tuotteita.

Yhdeksäsluokkalaiset Anu Tuominen, Anni Säynätmäki ja Klaara Viro (kuvassa) olivat vastuussa Erja Raittinen Oy:n messuosastosta. Kemian oppitunneilla he olivat laatineet elinkaarianalyysin yrityksen tuotteille. Analyysi oli messuvieraiden tutustuttavissa. Tämän päivän nuorille aihe vaikutti olevan mieluisa.

Lue lisää viikon 9 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä