Vanha sanonta väittää, että saabismi on sairautta. Väite ei tosiaankaan pidä paikkaansa, sillä merkkiharrastajat ovat tässäkin tapauksessa äärettömän miellyttävää sakkia. Tämä tuli todistettu, kun reilusti toistasataa Suomen Saab-klubin jäsentä perheineen kokoontui kerhon vuotuisille Talvipäiville Josemoran ajoharjoitteluradalle. Olipa paikalla itse Simo R. Lampinenkin, takavuosien menestyneimpiä rallitähtiämme. Kalustona suosittiin luonnollisesti Saabia, eikä mallikirjo ollut suinkaan vähäinen.

Ihan jokainen auto ei herää henkiin, jos on maannut 16 vuotta kuusen alla. Samin Salilan (kuvassa) Saab 95 vuodelta 1962 kuitenkin hörähti käyntiin näin pitkän ajan jälkeen, ja vieläpä vanhoilla bensoilla. Kohtuullisen vähäisten tekniikkamurheiden jälkeen Laukaasta löytynyt helmi saatiin ajoon viime vuoden lokakuussa. Se on ollut perheessä suosittu ajokki, eikä kitissyt edes –26 asteen pakkasillakaan.

Lue lisää viikon 5 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä