03suomi100MieskonmakiNETTI1

Suomen satavuotisjuhlallisuudet alkavat näkyä hiljalleen myös Joutsan seutukunnalla. Yksi ensimmäisistä tempaajista on Mieskonmäen koulu, jossa yhdessä Puulan seutuopiston ja Haihatuksen kanssa valmistellaan valotaideteosta koulun seinälle. Maanantaina oppilaat pohtivat opettaja Tero Nikkasen ja taiteilija Virpi Lehdon johdolla sopivia kiinnityspaikkoja ja -tekniikoita (kuvassa).

Valmistelut alkoivat joulukuussa, kun oppilaat saivat tehtävän miettiä heille nyt ja tulevaisuudessa tärkeitä asioita. Prosessin myötä valikoituivat aiheet teoksille.

Teoksia tulee koulun seinälle kaikkiaan neljä siten, että ne näkyvät ohikulkevalle Hirvensalmentielle. Valot sijoitetaan niiden taakse, jolloin teosten ääriviivat ja muut yksityiskohdat erottuvat pimeällä.

Katso video Mieskonmäen valoteoksen suunnittelusta:


Lue lisää viikon 3 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä