Joutsaan kaavailluista hoivakodeista on saatu uutta, tarkentavaa tietoa Mehiläisen ja Attendon hankkeiden lisäksi. Suomen 3. suurin toimija Esperi Care vahvisti keskiviikon vastaisena yönä Joutsan Seudulle, että Joutsan hanke käynnistyy aivan lähiaikoina.

Hankkeesta oli maininta jo viikon 2 paperilehdessä, mutta Esperi Care:n edustajia ei tavoitettu painoaikataulun puitteissa. Kyse on 30-paikkaisesta hoivakodista, joka nousee Kermakujalle nykyisen palvelukoti Jousen ja terveyskeskuksen lähelle.

– Hoivakotihanke on merkittävä investointi alueelle. Uusi hoivakoti tulee työllistämään noin 30 henkilöä hoiva- ja tukipalvelutehtäviin. Rakennusvaiheessa kohde tarjoaa työtä noin 30 rakennusalan ammattilaiselle. Rakennuslupa ollaan jättämässä sisään niin nopeasti kuin mahdollista ja kohde valmistuu kesän jälkeen, kertoo Esperi Care:n kiinteistöjohtaja Tomi Rosqvist Joutsan Seudulle.

Mehiläinen kertoo viikon 2 Joutsan Seudussa rakentavansa Joutsaan 30-paikkaisen uuden hoivakodin. Attendolla on tiettävästi vastaavia suunnitelmia niin Joutsaa kuin Luhankaa koskien. Lisäksi Attendo on tarjoutunut ostamaan Joutsan kunnan omistaman Huuponhovin vanhainkodin Leivonmäeltä.

Lue lisää viikon 2 ja 3 Joutsan Seudusta.