48tanetti1

Joutsan kunnan ensi vuoden budjetti on liki kopio kuluvalta vuodelta. Kunnanjohtaja Harri Nissinen (taustalla) lupaa, että kuntalaisten palvelut pysyvät pitkälti entisellään. Budjettia on ollut laatimassa talousjohtaja myös Pekka Takala.

Virkamiehet, lautakunnat ja viimeksi kunnanhallitus ovat saaneet paketoitua Joutsan vuoden 2017 talousarvion. 1,6 miljoonan euron vuosikatetta ja 322.000 euron ylijäämää osoittava budjetti etenee joulukuussa kunnanvaltuuston käsittelyyn.

Nämä kuntatalouden kaksi keskeistä, niin sanotusti viivan alle sijoittuvaa lukemaa näyttävät siis periaatteessa aivan mainioilta. Vuosikate on se summa, joka kunnalle jää juoksevien menojen jälkeen poistoihin ja lainan lyhennyksiin.

Talousarvio on kuin liki kopio vuoden takaa. Ainoastaan investoinneissa harpataan tämän vuoden miljoonasta eurosta yli neljän miljoonan euron.

Lue lisää viikon 48 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä