img_4357

Paikallislehtien päätoimittajayhdistys on valinnut vuoden 2016 Paikallislehdistön Journalistipalkinnon saajiksi Joutsan Seudun toimittajat Janne Airaksisen (kuvassa oik.) ja Jukka Huikon. Palkinto on jaettu vuodesta 2009 alkaen.

Airaksinen ja Huikko ovat toteuttaneet Joutsan Seutuun jo vuosien ajan vähintään kuukausittain laajoja, usein tutkivaan journalismiin pohjautuvia juttukokonaisuuksia. Kilpailuraatiin teki vaikutuksen juttukokonaisuuksien vaihtelevat aiheet ja niiden monipuolinen käsittely. Laajuudeltaan jutut toivat mieleen maakuntalehtien viikonloppuliitteet.

– Airaksinen ja Huikko ovat saaneet journalistisella pelottomuudellaan lukijoiden luottamuksen. He ovat niin sanotusti pienen ihmisen puolella, palkintoraadin puheenjohtajana toiminut, Loviisan Sanomien päätoimittaja Arto Henriksson toteaa.

Hänen lisäkseen raatiin kuuluivat päätoimittajat Tarja Kojola Lapuan Sanomista ja Ella Nurmi Viiskunnasta.

Kuluneen vuoden aikana miesten tekemissä jutuissa on käsitelty muun muassa julkisuuslakia, julkisia rekrytointeja, jätevesisääntelyä ja huumeidenkäyttöä Joutsassa.

Paikallislehtien päätoimittaja yhdistyksen kustantaman, 3.000 euron suuruisen Journalistipalkinnon tarkoituksena on kannustaa paikallislehtien tekijöitä laadukkaaseen journalismiin sekä valokuviin, tutkivaan journalismiin, sananvapauden edistämiseen, rehelliseen kriittisyyteen, ammatilliseen rohkeuteen sekä paikallislehtien kehittämiseen.

Aiemmin paikallislehtien journalistipalkinnon ovat saaneet Suupohjan Sanomien toimittaja Tauno Riihiluoma (2009), Laukaa-Konnevesi-lehden päätoimittaja Arja Korpela (2010), Jämsän seudun toimittaja Ilkka Palmu (2011), Loviisan Sanomien päätoimittaja Arto Henriksson (2012)  Kalajokilaakso-lehden toimittaja Juhani Rintakumpu (2013), Pielisjokiseudun päätoimittaja Sami Tolvanen (2014) ja Itä-Hämeen toimittaja Taina Kivijärvi.

Journalistipalkinto julkistettiin Sanomalehtien Liiton Suurilla Lehtipäivillä Porvoossa 3.11.