41suojatietnetti1

Kaksi kolmesta autoilijasta jätti väistämättä suojatielle menossa olleen jalankulkijan. Kolmasosa autoilijoista taas väisti ja mainittakoon vielä erikseen, että pääosa väistäneistä myös hiljensi vauhtiaan jo hyvissä ajoin.

Nämä lukemat ja tulkinnat kävivät ilmi, kun Joutsan Seutu selvitti suojateitä koskevan väistösäännön noudattamista alkusyksyn aikana Joutsan keskustassa. Lehti lavasti avustajineen 80 tilannetta, joissa jalankulkija ylitti suojatien. 20 tilannetta taas poimittiin liikenteestä siten, että ne tehtiin tarkkaillen normaaleja ylitystilanteita tieliikenteessä iltapäivisin.

Avustajiksi pyrittiin valikoimaan puolestaan joukko tyypillisiä jalankulkijoita paikkakunnalta. Joutsalainen Arto Vainiomäki koirineen edusti kolmekymppistä lenkkeilijää. Hanna Ruunula liikkui lastensa Lenni ja Elle Salosen (kuvassa) kanssa lastenrattaita työntäen. Leena Palkeinen edusti senioreita.

Toisella luokalla oleva Lassi Kuitunen liikkui Koulumäellä paikoilla, joissa on suojatiemerkintöjen lisäksi varoitettu koululaisista erikseen liikennemerkein.

Lue lisää viikon 41 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä