40akkilahtonetti1

Kemikaalirekka on kaatunut valtatiellä ja myrkyllinen pilvi uhkaa Joutsan taajamaa. Ihmisten suojelemiseksi viranomaiset ovat tehneet evakuoinnin, ja väki on suoraan sen jäljiltä kokoontunut yhtenäiskoulun auditorioon. Onneksi kyseessä oli kuvitteellinen tilanne.

Joutsan yhtenäiskoulussa kolme ylintä luokka-astetta osallistui torstaina valtakunnalliseen Suomen Punaisen Ristin valmiusharjoitukseen. Äkkilähtö 2016 -harjoitus vahvisti yläkouluikäisten nuorten ja perheiden kriisivalmiutta. Valmiusharjoituksessa nuoret pääsivät kokemaan, miltä tuntuu, kun kotoa joutuu lähtemään ilman varoitusta ja evakuointikeskuksesta tulee hetkeksi koti.

Anniina Haapala (kuvassa) oli ainut 9B-luokalta, joka rohkeni kokeilla palomiesten varusteisiin liitettävää erillistä happimaskia. Tällaisella varustuksella pystytään saattamaan esimerkiksi kerrostalopalon kaasujen keskelle jäänyt asukas turvaan. Maskin kautta saa happea palomiehen savusukellusvarusteiden happipullosta. Samu-Pekka Heino Joutsan palokunnasta auttoi maskin sovittamisessa.

Lue lisää viikon 40 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä