40eurheilunetti1

Joutsalainen Otto Takala on mukana tekemässä tunnetuksi elektronista urheilua. Takala aloitti tämän vuoden alussa kaksivuotisen toimikautensa Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL ry:n) hallituksessa, joka toimii suomalaisen kilpaurheilun keskusjärjestönä tehtävänään kehittää ja tuoda esiin elektronista urheilua.

Monelle hieman vanhemmalle ihmisille saattaa tulla yllätyksenä tieto, että tietokoneella tai konsolilla pelaamisessa voi kilpailla jopa ammatikseen, ja että turnauksissa voi tienata isoja rahoja. Pelistä riippuen huipputasolla menestyvät pelaajat voivat ansaita vuosittain kymmenistä aina satoihin tuhansiin euroihin nousevan palkan sponsori-sopimusten ja palkintorahojen muodossa. Menestyvät huippupelaajat ovat monissa maissa kuuluisia julkisuuden henkilöitä, joilla on lukemattomia faneja ja seuraajia.

Lue lisää viikon 40 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä