37jousapatnetti1

Armeijan käyneillä puhe johtaa usein niin sanottuihin ”hylsyjuttuihin”. Joutsan seutukunnalla on ollut siitä poikkeuksellinen tilanne, että eräillä ikäluokilla näissä inttijutuissa esiintyy termi Jousa-pataljoona. Niin moni seutukunnalla kirjoilla ollut tiettyjen ikäluokkien reserviläinen osallistui tähän suuren kertausharjoitukseen, että voidaan puhua jopa yhteisestä sukupolvikokemuksesta.

Kesäkuussa vuonna 1990 tuhat miestä käskettiin koolle Joutsaan yhdeksän päivän harjoitukseen. Kyse oli maakunnan suurimmasta kertauksesta sinä vuonna, ja seutukunnan mittavimmasta manööveristä koskaan rauhanaikana. Reserviläiset olivat Joutsasta, Leivonmäeltä, Luhangasta, Toivakasta, Muuramesta ja Jyväskylästä.

Lue viikon 37 Joutsan Seudusta suuri erikoisreportaasi Jousa-pataljoonasta.

Tilaa täältä