33haikulaNETTI1

Haikulan miehet ja erilaiset työkoneet ovat kuuluneet Joutsan katukuvaan tavalla tai toisella jo viiden vuosikymmenen aikana. Konetyöt alkoivat maatalouden rinnalla, kun Aulis (kuvassa oik.) ja Senja Saarela alkoivat viljellä Auliksen kotitilaa vuonna 1979.

– Alkuvuosina tehtiin etupäässä vain lumitöitä kirkonkylän alueella. Oma firma konetöitä varten perustettiin 1994 ja pojista Anssi [Saarela] (kuvassa vas.) tuli mukaan yrittäjäksi 1996. Noihin aikoihin mukaan tulivat myös kiinteistönhoitoon soveltuvat koneet, muistelee Aulis Saarela.

Seuraava isompi muutos tapahtui vuonna 2006, kun työt hakettamisen parissa käynnistyivät. Se mahdollisti siihen asti sivutoimisesta mukana olleen Anssin hyppäämisen mukaan päätoimisesti. Viimeisin iso muutos on kuluvalta vuodelta, kun entinen A. & A. Saarela Ay muuttui Konetyö Haikula Oy:ksi.

Lue lisää viikon 36 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä