35enduroNETTI1

Moottoripyöräily on perinteisesti ollut miehinen laji, mutta ainakin Joutsassa siitä ovat innostuneet nyt myös naiset. Moottoripyöräilyn, erityisesti enduron suosio harrastuksena ylipäätään on sekin ollut kasvussa hyvän aikaa.

Joutsan Moottorikerhon riveissä kilpailuja, lähinnä enduroa ja sitä lajina lähellä olevia cross country -kisoja, kiertäviä kuskeja on jo pari kymmentä. Säännöllisesti Koittilankankaan moottoriradalla ajamassa käyviä paikallisia harrastajia lienee tänä päivänä kuitenkin jo useampi kymmenen. Lisäksi on iso joukko harvemmin tai epäsäännöllisemmin käyviä harrastajia.

– Radalla menee aikaa yleensä pari tuntia. Joskus ajetaan [ajallisesti] lyhyitä pätkiä, joskus jopa tunti putkeen. Toki välillä myös istutaan ja puhutaan pitkään, naurahtaa enduroa nyt kolmisen vuotta harrastanut joutsalainen Teresa Teppola (kuvassa vas.).

– Ajaminen käy kyllä koko kropan päälle fyysisesti. Ja sama se on kuin muissakin urheilulajeissa, että jos on niin sanotusti huono päivä, eli lihaksisto tai vireystila eivät ole kunnossa, niin ei tahdo ajamisestakaan tulla mitään. Hyvänä päivänä tästä saa taas sellaiset kiksit, ettei sellaisia saa mistään muusta, hän jatkaa.

– Ja kun käy ensimmäisen kerran ajamassa, niin löytää kyllä itsestään aivan uusia lihaksia, jatkaa puolestaan viitisen vuotta lajia harrastanut joutsalainen Kari Kuurne (kuvassa oik.).

Katso videopätkä enduroharjoittelusta Koittilassa:

Lue lisää viikon 35 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä