30RapuNETTI1

Ravustuskausi alkoi viime torstaina. Kauden rapusaaliista odotetaan hyvää aikaisen kevään mukanaan tuoman pitkän kasvukauden ansiosta. Luonnonvarakeskuksen (LUKE) mukaan varhainen kevät antoi ravuille runsaasti aikaa alkukesän kuorenvaihtoon, ja naaraat ovat jo saaneet mädin haudottua poikasiksi.

Tämän on huomannut myös joutsalainen Tarja Lopperi Niemistenkylältä. Hän on ollut vuodesta 2007 lähtien aktiivisesti ravustamassa, eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Lopperilla on 40 mertaa Jääsjärvellä alueella jossain Niemistenkylän veneenlaskupaikasta etelään suuntautuvilla vesialueilla. Varhaisen maanantaiaamun saalis oli 58 rapua, joista isompia 12–13-senttisiä komeampia saksiniekkoja oli 17 kappaletta. Myös aiemmilta päiviltä oli kunnon saaliita.

Katso videopätkä Tarja Lopperin rapusaaliista:

Lue lisää viikon 30 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä