30KotiseutujuhlaNETTI1

Leivonmäellä vietettiin viime sunnuntaina kotiseutujuhlaa. Leivonmäki-Seuran järjestämä tilaisuus aloitettiin juhlalounaalla kotiseututalo Simolassa ja sen jälkeen väki kokoontui Simolan pihapiiriin laulamaan yhteislauluja Pekka Aarnion säestäessä haitarilla ja kuuntelemaan juhlapuhujana toimineen Jyväskylän yliopiston museologian professori ja Suomen Kotiseutuliiton puheenjohtaja Janne Vilkunan ajatuksia kotiseutuaatteesta ja kotiseututyöstä.

Kotiseututyö kyseenalaistetaan professori Vilkunan mukaan usein johtuen ilmeisesti siitä, että sitä luullaan harmittomaksi ja hyödyttömäksi puuhasteluksi eikä ymmärretä, että se on yhteisöä monipuolisesti hyödyttävää toimintaa.

– Lyhyesti sanottuna kotiseututyö on mielestäni kaikkea sitä työtä, jota tehdään pyyteettömästi oman kotiseudun ja sen asukkaiden hyväksi. On syytä muistaa, ettei kotiseututyötä tehdä menneisyyden vaan nykyisyyden ja paremman tulevaisuuden vuoksi, muistutti Vilkuna.

Lue lisää viikon 30 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä