25HengenpelastajatNETTI1

Keski-Suomen pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Simo Tarvainen (kuvassa vas.) luovutti Hannu Saarelaiselle, Irma ja Juha Metsäselle sekä Tico Laitiselle pelastuslaitoksen pöytäplakaatit tunnustukseksi ansiokkaasta hengenpelastustoiminnasta.

Metsäset ja Saarelainen pelastivat runsas kuukausi takaperin Nurmaanjärvellä katiskaa kokemassa olleen, veneestä veteen horjahtaneen miehen, joka ei ollut pystynyt paksuista vaatteistaan ja kumisaappaistaan johtuen nousemaan omin avuin takaisin veneeseen eikä uimaan rantaan.

Miehen avunhuudot kesämökilleen kuulleet Metsäset olivat lähteneet soutuveneellä apuun, samoin tilannetta oli lähtenyt selvittämään Kangasniementien varteen avunhuudot kuullut Saarelainen. Metsäset olivat saaneet raahattua uupuneen miehen kädestä pitäen rantaan, jossa Saarelainen oli soittanut hätänumeroon. Rannalla kolmikko oli edelleen huolehtinut miehelle kuivat vaatteet ylle, vienyt hänet lämpimään mökkiin ja antanut hänelle lämmintä juotavaa ennen ambulanssin tuloa.

Tico Laitinen puolestaan pelasti uimataidottoman, veden varaan joutuneen miehen Joutsan uimalassa vuosi sitten. Tapaus nousi valtakunnallisesti otsikoihin, sillä hyppytornista veteen aikuista miestä pelastamaan rientänyt Laitinen oli tuolloin vain 12-vuotias.

Lue lisää viikon 25 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä