24lekyNETTI1

Leivonmäen henki näkyy edelleen vahvasti kansallispuiston ystävien järjestötoiminnassa, alleviivasi 10-vuotiaan yhdistyksen juhlassa lauantaina Rutalahdessa puhunut kansallispuiston johtaja Tuula Peltonen.

– Aika kuluu nopeasti. Tuntuu, että vastahan kansallispuistoa perustettiin, mutta sekin on jo teini-iässä [13-vuotias], sanoi Peltonen.

– Kaikilla kansallispuistoilla, joita kohta on 40 kappaletta, on oma erityispiirteensä. Leivonmäen erityispiirre on, että se on aidosti paikallisten oma kansallispuisto. Kansallispuiston ystävät ja kansallispuisto ovat kokonaisuus, hän jatkoi.

Kansanmusiikkiyhtye Opeleekio (kuvassa) vastasi kansallispuiston ystävien juhlan taiteellisesta puolesta. Opeleekio lauloi muun muassa suosta ja sen merkityksestä.

Katso video Opeleekion esityksestä:

Lue lisää viikon 24 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä