21maakuntavaltuustoNETTI1

Hiljattain Keski-Suomen maakuntajohtajana aloittanut Tapani Mattila on huolissaan maakunnan työttömyysongelmasta. Vaikka työttömyystilanne ei ole enää yhtä huono kuin aiemmin, on sen korjaamiseksi silti tehtävä Mattilan mukaan yhä työtä.

Keski-Suomen maakuntavaltuuston kokouksessa (kuvassa) Joutsassa perjantaina vieraillut Mattila esitteli valtuustolle maakuntien työllisyystilanteen parantamiseen tähtäävän työllisyyspalvelukokeilun, johon Keski-Suomikin hakee mukaan. Kokeiluilla testataan asiakaslähtöisiä ja joustavia työvoima- ja yrityspalveluja.

Tavoitteena on Mattilan mukaan muun muassa työllisyyspalveluiden järjestämis- ja tuottamisvastuun valmistelu ja kokeilu kuntien kanssa, tiedonkulun esteiden poistaminen ja ehjän palvelupolun rakentaminen työnhakijoille, valmistautuminen uuteen toimintamalliin sote-palvelujen ja työllisyyspalvelujen yhteensovittamisessa työllisyydenhoidon kysymyksissä sekä passiivitukien muuntaminen aktiivituiksi ja palvelusetelin käyttöönotto.

Lue lisää viikon 21 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä