Inhimillinen Kädenojennus 2016. Palkinto jaettiin vuonna 2016 turvapaikanhakijoiden kanssa työskennelleille. Kuvassa Marianne Luukkanen (vas.) ja Marika Seppälä Joutsan Seudun Pallo ry:tä edustamassa. Kuva: Tatu Blomqvist / Punainen RIsti

Viime vuonna Suomeen tuli ennätysmäinen joukko turvapaikanhakijoita vierailta mailta. Tulijoiden tilanne herätti myös poikkeuksellisen auttamisen aallon. Vapaaehtoiset ovat avustaneet vastaanottoyksiköiden perustamisessa ja käytännön järjestelyissä, toimineet turvapaikanhakijoiden ystävinä sekä järjestäneet harrastustoimintaa ja tapahtumia.

Kiitoksena arvokkaasta vapaaehtoispanoksesta Suomen Punainen Risti myönsi perjantaina kaikille turvapaikanhakijoita tukeneille Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksen. Joutsasta palkinnon saivat turvapaikanhakijat futsalia pelaamaan innostaneet Joutsan Seudun Pallon aktiivit Marianne Luukkanen (vas.) ja Marika Seppälä.

Lue lisää viikon 20 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä