17SomeNETTI1

Jos vanhemmat lähtevät siitä, että nuori saa viettää verkossa aikaa hyvin vähän sen vaarojen vuoksi, tai ei jopa ollenkaan, on peli hävitty. Verkko ja sen palvelut vaativat kyllä seuraamista vanhemmilta, mutta eivät kuitenkaan sen kummempaa erityisasiantuntemusta kuin muukaan kasvatustyö.

Näin ajattelee Mannerheimin Lastensuojeluliiton mediakouluttaja Toni Essel, joka vieraili Joutsassa viime viikolla luennoimassa niin kahdeksasluokkalaisille nuorille kuin yhtenäiskoulun vanhemmille.

– Kannattaa tähdätä siihen, että lapsesta kehittyisi vastuullinen ja hyväkäytöksinen median käyttäjä. Siitä ei voida lähteä, että älä mene minnekään kotoa, koska maailma on vaarallinen, alleviivasi Essel vanhempaintoimikunnan järjestämässä iltatilaisuudessa torstaina.

Lue lisää viikon 17 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä