16KarjalaisetNETTI1

Suloisessa Suomessamme oisko maata armaampaa, kuin on kaunis Karjalamme, laulun laaja kotimaa!… Näin kajahti Karjalaisten laulu yhteislauluna, kun Joutsan Karjalaseura ry juhli 70 ikävuottaan sunnuntaina srk-talolla. Tilaisuutta edelsi Karjalaisen Kansan messu Joutsan kirkossa. Messua kiiteltiin kuin yhdestä suusta erittäin vaikuttavaksi kokemukseksi, ja kirkossa oli läsnä yli 200 henkeä. Kirkonmenojen jälkeen Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille laskettiin havuseppele.

Itse juhlatilaisuudessa oli sielläkin noin sata henkeä, joten juhlia voidaan pitää onnistuneina. Joutsan Karjalaseuran puheenjohtaja Jaakko Moilanen luki tervehdykseksi historiikin, joka oli Juhani Moilasen ja Kirsi Hyväkän tekemä. Kun seura perustettiin Joutsassa 1946, useimmilla Karjalasta siirtymään joutuneilla oli melkoinen epätietoisuus tulevasta. Jäsenmäärä oli 46 ensimmäisen toimintavuoden jälkeen.

Kuvassa Joutsan Karjalaseura ry:n puheenjohtaja Jaakko Moilanen ja sihteeri Teija Lepistö laskevat kuvassa havuseppeltä Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille. Lipunkantajina Eero Kainulainen (vas.) ja Jouni Reinikainen.

Lue lisää viikon 16 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä