16RinkiNETTI1

Tammikuun alussa aloitti toimintansa uusi kaupan ja teollisuuden kustantama Rinki-ekopisteverkosto kotitalouksien pakkausjätteiden keräykseen. Keräysvastuu on tähän saakka ollut kunnilla, ja nyt se siirtyi asetuksen nojalla pakattuja tuotteita markkinoille tuoville yrityksille, eli kaupalle ja teollisuudelle. Kokonaisuudessaan verkosto valmistuu 31.7.2016 mennessä.

Keräyksen hoitaa käytännössä Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy, eikä vastuussa olevan toimijan muutoksen pitäisi näkyä tavalliselle kansalle ulospäin millään tavoin. Joutsan S-Marketin sekä Leivonmäen taajaman keräyspisteillä kerätään siten entiseen tapaan kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia (pakkaukset ja pienmetalliesineet). Paperinkeräyssäiliöistä vastaa edelleen Paperinkeräys Oy.

Vastuun siirtyminen ei näy muuta toimintatapoja jätteitä tuotaessa. Siksi muovipussit pitäisi tunkea kunnolla roskikseen, toisin kun kuvasta ilmenee.

Lue lisää viikon 16 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä