Joutsan Virastotalo

Joutsan kunnan vanha rakennuskanta alkaa ikänsä vuoksi aiheuttaa ongelmia, jotka ovat tulossa veronmaksajille todella kalliiksi. Torin vieressä oleva kunnan virastotalo on tulossa käyttöikänsä päähän, ja äskettäin on pantu vireille hankesuunnittelu kohteen peruskorjauksen tai uudisrakennuksen selvittämiseksi. Talossa on ollut vesikattovuotoja ja sisäilmaongelmia sen historian aikana.

Suunnittelun tavoitteena on selvittää kunnalle kokonaistaloudellisesti edullisin tapa yhdistää kaikki virastotoimintonsa samaan kiinteistöön ja samalla varmistaa, että tilat ovat turvalliset ja terveelliset käyttää.

Vaihtoehdot eivät ole halpoja. Kunnanhallitukselle on esitelty vaihtoehdot A ja D (kuvassa), joiden alustava hintahaarukka on 4.500.000–5.960.000 euroa. Hinta tarkentuu, kun hankesuunnittelutyö etenee ja korjauksen sisältö sekä toteutettavat tilamuutokset ovat tiedossa. Kiinteistöllä oli ulkopuolisen arvion mukaan jo 2000-luvun alussa noin 3,6 miljoonaa korjausvelkaa, joka muodostui pääasiassa juuri taloteknisten järjestelmien uusimisesta.

Lue lisää viikon 14 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä