12palotarkastuksetNETTI1

Vakituisesti asuttujen omakotitalojen palotarkastuksissa pelastuslaitos siirtyi jo hyvän aikaa sitten niin sanottuun omavalvontamenettelyyn eli kirjeitse tapahtuvaan tarkastukseen. Nyt tämä käytäntö on vakiinnuttanut asemansa myös vapaa-ajanasuntojen parissa, joita löytyy Joutsan seutukunnalta peräti 2.200 kappaletta.

Vapaa-ajanasunnot ovat tarkastusten kohteena kerran kymmenessä vuodessa. Vakituisissa asumuksissa kierto on viisi vuotta. Vapaa-ajanasuntojen kierto on siis selkeästi harvempi, mutta osassa lomapaikkoja saatetaan viettää aikaa tänä päivänä hyvinkin paljon. Siksi palotarkastusten merkitys on suuri.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen palotarkastaja Teijo Mäkinen (kuvassa) kertoo, että palotarkastusmenettelyssä tärkeimmät kohteet ovat osoite, palovaroittimet sekä nuohous. Mielenkiinto ei ole sattumaa, vaan nämä kaikki ovat suorassa yhteydessä turvallisuuteen. Toki paloturvallisuutta ja muita turvallisuusasioita käydään läpi laajasti.

Lue lisää viikon 12 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä