Antenni-tv-verkon taajuus muuttuu Joutsan Lankiansalmen tv-lähetinasemalla tiistaina 26. tammikuuta. Taajuusmuutoksen vuoksi tv-lähetyksissä on asemalla tehtävien muutostöiden vuoksi lähetyskatkos kaikissa täytelähetinasemalta lähetettävissä A-, B- C- ja E-kanavanipun tv-lähetyksissä. Asennuksille on varattu kello 9.00–15.00 välinen aika, mutta koska katkos pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä, myös neljän tunnin katkosaika on mahdollinen.

Varapäivä taajuusmuutostyölle on 27.1. ja se kellonaika on 10.00–14.00.

Rivi-, pari- ja kerrostaloissa taloyhtiön asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen.

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita muutostöitä. Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää tv-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutos on tehty alueella. Joissakin tapauksissa on kuitenkin mahdollista että antennijärjestelmään täytyy tehdä muutoksia.

Joutsan Lankiansalmen täytelähetinasemalla lähetetään vanhaa ja uutta taajuutta samanaikaisesti noin viikon ajan uuden taajuuden käyttöönoton jälkeen, jotta yhteisantennikiinteistöillä on aikaa tehdä vahvistimen kanavanvaihto.

Muutoksen kohteena olevalla alueella B-, C- ja E-kanavanippujen lähetykset lakkaavat näkymästä heti muutoksen jälkeen ja Joutsan Lankiansalmen täytelähetinaseman alueella A-kanavanippu rinnakkaislähetysajan jälkeen, jos muutoksia ei tehdä.

Joutsan Lankian tv-asemalta lähetettävät tv-kanavat, joita muutos koskee:

Kanavanippu A: Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema, Yle Fem, AVA, Yle Puhe (radio), Yle Klassinen (Radio), Yle Mondo (Radio).

Kanavanippu B: MTV3, Liv, Nelonen, Sub, Estradi, MTV Max, MTV Junior, MTV Leffa.

Kanavanippu C: FOX, Hero, Frii, Iskelmä/Harju&Pöntinen, C More First, C More Series, MTV Sport 1, Disney Channel, Nelonen Pro 1, Nelonen Pro 2, Digiviihde.fi.

Kanavanippu E TV5, Kutonen, Jim, Discovery Channel, Eurosport, MTV, Nick Jr., Nelonen Prime, Nelonen Maailma, Nelonen Nappula.