53HarriNykanenNETTI1

Jokin aika sitten maankuulu rikostoimittaja ja -kirjailija Harri Nykänen vietti parituntisen Joutsan kirjakaupassa. Hän esitteli uusinta teostaan Likainen Harri – 20 vuotta Erkon renkinä ja kauppa kävi.

Nykäselle vierailut pienissä kirjakaupoissa ovat mieluisia, sillä hän tietää niiden olevan ahtaalla, tai vähintään uudessa tilanteessa. Kirjakaupat keskittyvät, ja ketjut ovat suuria. Myös nettikauppa tekee tuloaan.

– Kirjakaupat ovat tärkeä sivistyksen piste. Mikä se on kirkonkylä, jossa ei ole kirjakauppaa, kysyy Nykänen mietteliäänä.

Nykäselle Joutsan kirjakauppa ei ole mikä hyvänsä maan lukuisista, vaan samassa pitäjässä sijaitsee tämän vapaa-ajanasunto. Itse asiassa matkaa kakkosasunnolle on vain jokunen sata metriä.

Lue lisää viikon 53 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä