47VaravoimaNETTI118

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston järjestämä valmiusharjoitus kaikille Keski-Suomen kunnille pidettiin marraskuun alussa. Keski15-valmiusharjoituksen kuvitteellisena taustatilanteena oli kiristynyt kansainvälinen tilanne ja siitä aiheutuvat verkkohyökkäykset seurannaisvaikutuksineen. Kaksipäiväisen harjoituksen tavoitteena oli tunnistaa eri toimijoiden kannalta kriittiset toiminnot ja järjestelmät sekä niiden haavoittuvuus.

Joutsan kunnan osalta kriittisen osa-alue on varavoiman turvaaminen tilanteessa, jossa syystä tai toisesta sähkökatko olisi tavanomaista pidempi. Tällainen tilanne ei välttämättä edes liity kansainväliseen kriisiin, vaan voi tulla eteen kovien myrskyjen myötä, jolloin tuulenkaadot vaurioittavat sähkölinjoja.

Kuvassa palopäällikkö Lauri Laine ja uusi järeän luokan varavoimakone, joka riittää kaikkeen paloaseman sähköntarpeisiin. Tarvittaessa se siirtyy muuallekin. Rakennuksen sähkökytkennät eivät kuitenkaan toistaiseksi mahdollista tämän laitteen käyttämistä.

Lue lisää viikon 47 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä