IMG_7646Perjantai-iltana iskeneen Valio-myrskyn jäljiltä on saatu korjattua kaikki niin sanotun keskijänniteverkon viat Joutsassa ja Luhangassa. Myös asiakkaille sähköä jakavan niin sanotun pienjänniteverkon vikojen korjaaminen on kääntynyt loppusuoralle.

Joutsan ja Luhangan alueelta Järvi-Suomen Energia toivoo nyt vikailmoituksia, mikäli sähköt ovat edelleen poikki. Tämän ilmoituksen voi tehdä joko puhelimitse (24 h) p. 0800 90440 tai sähköisellä lomakkeella. Järvi-Suomen Energian tiedotusta voi seurata yhtiön nettisivuilla.

Yhtiö muistuttaa myrskyn jälkeisistä vaaroista. Johdolle kallistuneeseen puuhun tai lähellä maata roikkuviin johtoihin tulee pitää 20 metrin varoetäisyys.

Sähköjen palatessa on syytä tarkkailla sähkön laatua. Mikäli sähköt käyttäytyvät omituisesti, esimerkiksi valo kirkastuu ja toisessa huoneessa himmenee, voi kyse olla ns. nollaviasta, joka aiheuttaa sähköiskun vaaran maadoitettujen laitteiden metallikuoriin. Näissä tapauksissa on oltava yhteydessä edellä mainittuun vikapalveluun puhelimitse.

Sähköyhtiö toivoo, että yksityisteiden puomit avattaisiin korjaustöiden helpottamiseksi.

Valio-myrsky aiheutti laajoja sähkökatkoja

Perjantai-iltana Joutsan seutukunnan saavuttanut ja pitkälle lauantaiyöhön jatkunut Valio-myrsky aiheutti laajoja sähkökatkoja. Pahimmillaan noin 3.000 Järvi-Suomen Energian asiakasta oli vailla sähköä Joutsan ja Luhangan pitäjien alueella. Laajoja, pitkään jatkuneita katkoja oli muun muassa itäisen Joutsan, Rutalahden, Leivonmäen ja Luhangan suunnalla. Myös Joutsan kirkonkylällä oli sähkökatkoja yöllä. Yksittäisissä kiinteistöissä katkot saattoivat jatkua useamman päivän.

Matkapuhelinverkkojen häiriöt korjattu

Matkapuhelinverkoissa oli edelleen paikallisia häiriöitä maanantaina aamulla, mutta tiistaiaamuun mennessä ne oli korjattu. Elisan ja Soneran verkoissa oli pitkään jatkuneita häiröitä muun muassa itäisessä ja pohjoisessa Joutsassa. Teleoperaattorien häiriökartat: Sonera, Elisa ja Dna.