28JoutopäivätNETTI

Joutopäivien tämänvuotisessa tukkilaisnäytöksessä nähtiin miten uittotöihin pyrkivät nuoret pojat pärjäävät savotan kympin pitämässä tukkilaiskoulussa. Kympiksi ryhtyneen, Suomea yli 30 vuotta tukkilaislajien parissa kiertäneen lieksalaisen Jaakko Saariston tukkilaiskoulussa taitojaan esittelivät lentojätkiksi opettelevat savonlinnalainen Jori Mikkonen ja joutsalainen Jere Rossi.

Kaksikko selvisi annetuista tehtävistä vaihtelevalla menestyksellä, joskin tukkilaiskoulussa oli kyse vain nimenomaan esityksestä. Todellisuudessa niin Mikkonen kuin Rossikin ovat aloittaneet lajin parissa jo yli 15 vuotta sitten ja kumpikin kilpailee lajissa. Mikkonen on toissavuoden tukkilaiskisojen SM-kultamitalisti ja viime vuoden hopeamitalisti.

Ennen tukkilaisnäytöstä Mikkonen ja Saaristo esittelivät taitojaan halkomotin teossa.

Katso video halkomotin teosta:

LUE LISÄÄ VIIKON 28 JOUTSAN SEUDUSTA.

Tilaa täältä