Tänä kesänä Joutsan Haihatuksen kesänäyttelyssä puhaltavat uudet tuulet, mutta näyttelyn perinteisen tasokkaassa linjassa ei äkkiseltään suurta muutosta huomaa.

Uutta on se, että kesänäyttelyn on tällä kertaa kuratoinut neljän kuvataiteilijan työryhmä: Pauliina ja Kalle Turakka Purhonen, Pasi Mälkiä ja Tiia Matikainen. Kuraattorivaihdoksen tavoitteena on ollut näyttelyn uudistaminen entistäkin kiinnostavammaksi nykytaiteen näyttelyksi. Viisitoista aiempaa kesänäyttelyä kuratoineet Haihatuksen perustajat Merja Metsänen ja Raimo Auvinen keskittyvät tällä kertaa taidelaitoksen muihin tehtäviin.

Nelihenkisen kuraattoriryhmän valitsemat kaikki 25 nykytaiteilijaa ovat ensikertalaisia Haihatuksessa.

Haihatuksen kesänäyttely on auki joka päivä 16.8. asti.

Katso video Haihatuksen avajaisista.

 

 

LUE LISÄÄ VIIKON 24 JOUTSAN SEUDUSTA.

Tilaa täältä

Tagged with →