Luhangassa muistettiin viime viikolla kunnassa vuonna 2014 syntyneitä lapsia ja heidän perheitään vauvarahan merkeissä. Kuntaan syntyi viime vuonna kymmenen vauvaa, joista tosin vain yhdeksän asuu enää paikkakunnalla.

Näille yhdeksälle vauvalle perheineen kunta luovutti kuudensadan euron arvoisen vauvarahan, josta viisisataa euroa on vapaasti perheen käytettävissä ja sata euroa talletettu lapsen nimiin avatulle tilille. Talletuksen saa nostaa vain lapsi itse tullessaan täysi-ikäiseksi.

Noin kymmenen vuoden ajan jaettu vauvaraha myönnetään vuosittain niille luhankalaisille vauvoille, jotka ovat syntyneet kunnassa edellisvuoden aikana ja ovat siellä yhä kirjoilla seuraavana vuonna ensimmäinen tammikuuta.

Kymmenen vauvaa vuotta kohti on luhankalaisittain nykyisin harvinaista. Määrään on edellisen kerran ylletty tiettävästi 1970-luvun lopulla. Vuonna 2013 vauvoja syntyi kuntaan kuusi ja sitä edellisenä vuonna seitsemän.

LUE LISÄÄ VIIKON 6 JOUTSAN SEUDUSTA.