Joutsan kirkonkylän kehno latutilanne, joka on juontanut juurensa lukuisista eri syistä, on päättynyt. Urheiluseura Joutsan Pommin omistama Paana-latukone aloitti urakoinnin viikonvaihteessa, ja nyt ladut ovat loistokunnossa.

Koneenkuljettajaksi on saatu latumestarien aatelismies, eli Risto Otava. Hän toimi laduista vastanneena Joutsan kenttämestarina talvikauteen 2011–2012 saakka ja jäi sitten eläkkeelle.

Urheilukeskuksessa erinomaisessa kunnossa ovat nyt valaistut 3 ja 5 kilometrin ladut sekä valaisematon ”seiskapuolikkaan” 2,5 kilometrin lisälenkki. Myös Valklammen suolenkki on avattu, sen kunto on kohtuullinen.

– Suolenkin metsäosuudet kaipaavat vielä lisää lunta, tuumi Risto Otava vielä maanantaina.

Virallisesti yhteyslatua Tammihaaran Lamminmäen suuntaan ei ole avattu, sillä sekin kaipasi vielä alkuviikosta lisää lunta. Latukoneen tukikohta sijaitsee Lamminmäellä, jonne se siirretään aina tarvittaessa ajamalla. Jonkin sortin uraa on odotettavissa, vaikkei siis kyse olisi varsinaisesta ylläpitotyöstä.

Lisäksi latuja on avattu ainakin Tammijärvellä, Rutalahdessa, Leivonmäen kirkonkylällä, Mieskonmäessä, Angesselän Lamminmäellä sekä Joutsassa Karimäestä Oravakiveen ja Viherin jäällä.

LUE LISÄÄ VIIKON 3 JOUTSAN SEUDUSTA.